1

Warta

Yen dibandhingake karo motor induksi AC, motor DC tanpa sikat duwe kaluwihan kaya ing ngisor iki:

1. rotor nganggo magnet tanpa arus sing nyenengake. Tenaga listrik sing padha bisa entuk tenaga mekanik sing luwih gedhe.

2. rotor ora duwe rugi tembaga lan besi, lan kenaikan suhu malah luwih sithik.

3. wayahe miwiti lan mblokir gedhe, sing migunani kanggo torsi instan sing dibutuhake kanggo mbukak lan nutup tutup.

4. torsi output motor sebanding langsung karo voltase lan arus sing digunakake. Sirkuit deteksi torsi iku gampang lan andal.

5. kanthi nyetel rata-rata nilai voltase suplai liwat PWM, motor bisa diatur kanthi lancar. Kecepatan ngatur lan nyopir sirkuit listrik gampang lan andal, lan regane murah.

6. kanthi nyuda voltase pasokan lan miwiti motor kanthi PWM, arus wiwitan bisa dikurangi kanthi efektif.

7. pasokan listrik motor yaiku voltase DC modulasi PWM. Dibandhingake karo gelombang suplai listrik AC motor frekuensi frekuensi AC, regulasi kecepatan lan sirkuit drive ngasilake radiasi elektromagnetik sing kurang lan polusi kurang harmoni ing kisi.

8. nggunakake sirkuit kontrol kecepatan loop tertutup, kacepetan motor bisa diganti nalika torsi beban diganti.


Wektu kiriman: Jun-01-2021